Kaki bengkak

Hi salam nak Tanya.. kalau dkt dkt nak beranak memang kena kaki bengkak ke ?? Atau ada je yang tak bengkak kaki ? Macam sy dah 40weeks 3hari dah tapi takde bengkak kaki . Cuma false construction je . Senaman semua dah buat tp bby takmau keluar . Boleh bagi tips sekali tak? Tq

4 Các câu trả lời

Sy makan daura minyak kelapa dara, lepas makan mmg akan contraction kuat .. dlam masa yg sama bukaan terus terbuka .. minyak kelapa dara ni bagi kita mudah bersalin dan tanpa koyakkan.. alhamdulillah Sy dah selamat bersalin 12/1 hritu.. masa bersalin Bru 37weeks 6days ..masa awal nak masuk 37 weeks Sy dah mula makan minyak kelapa dara, kelapa dara ni sebaiknya nak dekat bersalin seeloknya consume..mmg sangat2 membantu.. alhamdulillah Sy bersalin normal tanpa koyakkan.. sangat2 mudah..bukaan buka sangat cepat

masa sy nak beranak kaki sy mmg x bengkak. akak dh Cuba buat yoga butterfly position? kalau belum boleh try. boleh gi swimming and berjalan.

2y trước

dah cuba semua sis tp masih takde tanda lagi🥲🥹

sama la 3 hari lagi due date ... tanda2 atau kaki bengkak pun xda ... cuma dpt pantau pergerakan baby saja ..

sama la. saya ank first second bengkak. ank no 3 kali ni tk bengkak pun. im 39weeks now