Baby taknak minum susu

Salam. Nak tanya, anak saya baru 2 bulan lebih. Sebelum ni kalau minum susu fm 3/4 onz sekali minum. Tapi dah 3 4 hari ni anak saya kurang minum susu fm. 1 onz pun tak habis. Adakah tu tandanya anak saya dah tak suka susu tu dan kena tukar susu lain? #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Salam sis. nak tanya mcm mana dgn ank sis? Anak saya bru 2 bln lbih pon tk nak minum susu jugak. penat paksa bgi minum menangis tak henti. Berat pon tk naik nak kena tahan hos 😭 kalau awak ada apa2 tips tlong share. tukar susu ke botol ke.

10mo trước

sama umur dgn anak sya.. ank sya baby girls 2bulan16hari..sehari minum 27onz(810ml)perday…sekali minum 4/5onz…gap setiap 2jam or 3jam…mula2 anak sya jdi mcm sis jugak..kurang menyusu org tua2 ckp sebb berubah bulan😅…masa jdi tu mmg susah yer dia nk minum susu even 1onz..jenuh paksa siap nangis2 mcm kena pukul 😅…tapi sya keep paksa dia mnyusu 3jam sekali smpailaa selera dia dtg balik..now total sehari 27onz…back to normal n lagi bnyk minum pulak

buat oral stimulation sehari 2kali. kekdg sbb lidah lelangit mulut dia x bersih, so x berasa susu tu.

1y trước

lelangit bersih kan? gusi? bibir?

Yang ni takde masalah sebab hari2 saya bersihkan.