Menyusukan baby

Salam nak share n mintak pendapat lah , Saya menyusukan anak tp ade masalah latching rasenye , puting jadi melecet dan sakit nk menyusukan direct. saya risau tgk puting saya mcm ade gelembung nanah tu. saya tak berani nak susukan lgi. so saya tukar ke breast kiri. tp kiri pon dah start nak sakit . boleh ke kalau saya nk campurkan susu formula buat sementara waktu. nk rehatkan breast lepas dah ok akn sambung bf semula . ade ke ibu2 yg pengalaman mcm saya? #firstbaby

1 Trả lời

cuba try guna nipple shield. nipple yg dah luka tu beli nipple cream bg sembuh.