bayi 8 bulan clingy

salam nak cerita. bayi sy start 7 bulan taknak dengan org yg tak dia kenal. skrg sy kene melayan dia punya clingy yg tersangat. sampai kan sy pergi dapur dia pegang kaki sy yg tengah memasak sambil melalak mcm kene pukul. sebelum ni 2 bulan sy tumpang rumah mertua. di rumah nenek nye mmg ramai yg sayang / jaga / agah / melayan dia. jd dia dgn saya skrg berdua je jadi dia mungkin bosan. bapak nye bila balik rumah pun buat muka bosan tengok anaknye clingy nak dgn ibu je. bila sy cerita / luahkan perasaan / mcm termasam dgn suami terus suami pun badmood. dia ckp jgn merungut sabar. padahal kita penat melayan karenah anak seharian. kita cuma nk meluah je tp tulah ibu2 je yg faham. #burnoutmum #pleasehelp

5 Các câu trả lời

wslm. mmg fasa anak dh kenal org dan anak puan jenis dah terbiasa berdua dgn puan saja utk masa yg lama. mungkin boleh bawa keluar kdg kdg dgn kwn yg ada anak seumur anak puan, bg baby bergaul sesama. bg dia biasa jumpa org luar. slow slow pun takpe sbb mmg ada fasa anak clingy taknak lepas dgn maknya. mcm anak sy jugak, dh 11 bulan tp dgn ayah sendiri pun kdg kdg je dia nk.

Salam. Normal mommy. Kalau anak taknak orang yang dia tak kenal. Bagi anak masa untuk sesuaikan diri dengan orang yang dia tak kenal. Jangan paksa. Kena banyak sabar. Anak saya pun taknak dengan org masa umur seusia itu

mcm anak second saya...smpai dh nk dpt adik ni ha perangai suka merengek...tp sebab ada abang,mkin lama mkin ok dia punya manja tu,nk main ngn abg....

puan cuba maik sorok².. tu salah satu cara nk kurngkn msalah clingy ank puan

normal