Susu ibu penyebab demam kuning?

Salam n selamat pagi ibu ibu. Ceritanya begini, anak saya bila mnum susu ibu kuning naik smpai 18 dan telah dimasukkan ke wad. Bila minum susu formula, turun pulak. Tapi bila minum susu formula frisolac AR. Nampak taik yang keluar wana hijau dan keras. Saya risau dia sembelit. Ada cdangan susu lain ke yg okay ? Dn ada kemungkinan ke susu ibu penyebab naik kuning? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom

1 Trả lời

Susu ibu penyebab anak kuning sy x pasti. Tp sy pernah jumpa ibu yg menyusu kan anak die, anak die naik bintik2 merah sampai jd luka kt area muka die. Dan si ibu nie pun confirm mmg dr susu die lah anak die dpt naik bintik2 tu... So doktor advise untuk stop breastfeeding n continue formula milk. Dan doktor fully examine si ibu nie. Mmg jarang ada case nie tp mmg ada case susu ibu jadi 'racun' kpd anak. Dkt pasaran ada byk jenis susu formula. Awak boleh try. Try Enfalac A+ kotak gold tu. That is the best milk among others sbb DHA tinggi.

1y trước

terima kasih ❤️