Cervical cerclage

Salam n hai mommies. Sy dah 2nd trim @19w and dr detect pangkal rahim pendek. Ada risiko utk anak gugur or lahir pramatang. Jadi Dr nak ikat sementara rahim tu smpai nak bersalin baru buka semula. Sy nak tanya siapa kat sini pernah buat prosedur cervical cerclage @ ikat rahim masa preg? Lps tu okay ke? Siapa yg ada pengalaman boleh kongsi cerita sikit? Terima kasih.

4 Các câu trả lời

kenalan sy buat cervical cerclage sbb dh 3x gugur berturut. kali ke 4 buat cervical cerclage di swasta...bsalin cukup bulan 37w lps buka ikatan.

saya punya spupu dh 3 anak 2 anak kena paksa bersalin meninggal dlm perut 6 bulan dan 5 bulan better jahit la bawah tu

saya pon ada kwn sama kes dgn puan..ada 2 anak skrg..sepasang...ikot je nasihat dokter..semoga dipermudahkan urusan...

Boleh follow Dr emelda balchin. Tak ramai boleh buat method yg dia guna shirodkar technique