Berapa minit sekali baru pi Hospital?

Salam moms , nak tanya. Korang pernah ke alami kontraksi dlu sebelum keluar tanda? Kontraksi tu kalau belum ada tanda macam pecah ketuban or bloodshow, biasanya sela berapa minit sekali baru ke hospital? Rumah sy ngn hospital dlm 10minit saja. #SeriusTanya #kongsipengalamanplease

3 Các câu trả lời

Saya lah tu sis. Masa nak beranak contraction kerap tau 5 minit sekali dari 8.30am smpai maghrib. Tp kita tk pergi hospital layan contraction kt rumah sbb mmg tkda keluar tanda apa2 selain contraction. Last2 tak tahan sgt2 maghrib tu pergi pac cek dh 10cm.. terus rasa nak meneran then pecah air ketuban . sis jgn follow saya tau haha kalau dh 5 minit skali pergi je hosp tuu lg selamat. Saya ni nasib tk terberanak dlm kereta je hahahaha. sbb saya anak first jd takut bukaan lambat tu malas pergi awal2 hehehe

4t trước

Haah betul sis epi.. ouhh scar massage tu apa sis tk prnah dengar? Amiin terima kasihh sis doakan. Haah betul takda keluar darah.. cuma masa 36w ada keluar mucug plus rasanya. Tapi 38w lebih baru bersalin. Contraction tu pun rasanya kalau saya prgi hosp awal tu mungkin merasa la kot seluk pstu bukaan 6cm lah apa lah kan hahahaha. Ni kan sbb saya layan kt rumah pergi hosp masa betul2 dh tk tahan tu yg 10cm terus tu hahaha

kalau 4-6 minit sekali tu maintain sejam tak hilang2 boleh gi hospital dah. moga selamat semuanyaa

Contraction kerap 5-10minit dh kena pergi pac sis

4t trước

Pac tu hospital sis bahagian daftar utk ibu mengandung