Blood Clot dari viginal pada 26minggu

Salam mommy.. Waktu 22w haritu ada turun darah. Lepas 3hari bertapa dalam wad baru tahu low lying placenta/uri kat bawah. Time tu keluar darah likat kale merah hitam.. So sejak tu tiap2 minggu masuk wad sebab darah coklat asyik keluar(bukan merah) Sampai 25w scan uri dah naik atas. Jadi dengan bahagia, sy pun pulang kat rmh, g shopping, mkn2.. 2hari lepas tu saya bleeding lagi.. keluar darah merah pekat dan gelap.. Waktu ni da msk 26w. Tapi yang buat saya takut, dia keluar skli dgn blood clot.. (mcm br lps haid/bersalin/gugur tu) Doc check dan tak tahu punca.. doc suspect drh tu dr buasir/uri/kanser.. Tapi, persoalan dari mana clot tu datang.. waktu saya tarik clot tu dr viginal, otak saya siap fikir alamak dah gugur ke (sbb penah gugur sebelum ni).. Ada xmommy kes mcm sy? Klo pendarahan dari uri ni, drh keluat berterusan ke keluar mcm haid sekali dan stop? Malu btl sy, balik2 muka ni masuk wad. Dlm wad penah 1 hari je keluar discharge (lendir+drh) Yg lain xpnh keluar. 😖😖😖

1 Trả lời

sis xbleh nk jln2 lg ..balik rmh rest..uri naik ats smula bkn KUNCI untk nk shopping mkn angin

2y trước

thanks sis. Sbb yg scan tu boss kepada doc2 pakar.. dia byk sign ubat saya. Sy pn 1st time ada mslh dgn uri sbb 1st time twins. Sy cr info dlm internet tp xberapa byk kes mcm sy. Last checkup doc tu xkata apa.. seolah2 sy da ok.. blh back to normal rutin... Dia ckp jmp lg 4mggu dan cont ubat...... uri da kat atas. Should be ok.