38 WEEKS PERUT KERAP MENGERAS

Salam Hi mommy2 normal ke perut kerap mengeras kuat? waktu malam lagi mengeras sepanjang malam.

2 Các câu trả lời

harini 1/6 , 38weeks 1dy baby kurg kick & mengeras tak sakit . pergi kk semalam , terus kena g hsptl .. dah masuk wad dh pun . jalan dah bukak 1 cm , pg nnti kna induce , doakan sy ye .. ( perut mengeras tak sakit doc cakap sbb baby x selesa ) kalau mengeras dan sakit itu contration

1mo trước

Aamiin ya mujib , tq sis smoga dipermdhkn jgk urusn brslin sis 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

mengeras kuat tu maksudnya mengeras + sakit kuat ke mengeras sahaja? either pun normal je cuma kalau mengeras + sakit kuat tu maksudnya dah start contractions nak bersalin. cuba time, kalau regular, rapat2 5-7 minit sekali, dah boleh gi hospital.

1mo trước

Sy tak sakit sis, lebih kepada tak selesa sebab kerap dan kuat sangat. Sy trace tadi 10 minit sekali datang 50 saat - 1 minit keras kalau tido waktu malam rasa mcm sepanjang malam je.