Berat badan turun

Salam & hi mommy semua.. Nk tnye ada x pnh ada pengalaman berat bdn turun Masa pregnant.. Bahaya x.. Sbb sy 15mgu..bru2 ni cek doc ckp berat trn hampir 2kg..nk tnye pndpt mommies perlu x sy risau.. Tq mommy

1 Trả lời

Alahan awak teruk ke? Normal tu sbb muntah2, x lalu makan kn. Mcm sy, through out 9 month pregnancy mmg berat badan menurun, naik pun sikit je, naik 500gram je dlm sebulan. Masa 36 weeks, dr siap ambik darah untuk check ada throid problem ke x sbb berat x naik2, asyik menurun je. Tp semua normal. Berat baby pun normal ikut week die. Baby sy kuar pun 3.55kg. Berat baby awak normal x ikut week die? As long berat baby okay, sy rasa x de apa perlu dirisaukan. Its okay. Tgk next month pula mcm mn. Hope awak ada selera mkn n alahan muntah2 makin kurang.

10mo trước

Brkgsi pengalaman sy. Ank ke2 ni. Buka buku pink berat 68kg. Alahan xde cuma xde selera makn shja. Turn berat sampai 62kg. Dktr buat test tyroid, pap smear, tibi, hvs, LFT, mcm2 😅 Alhamdulillah result semua okay. Cuma sgkut gdm je 1 st minum gula. lgi kena kawal makn. berat pun xnaik2. Skrg 29w, berat maintain 62.5kg. Sentiasa doakn yg terbaik. berat bby semua okay sihat insha'allah mommy jngn risau. anggap je hormon & dugaan mengandung. semoga dipermudahkan urusan.