34week 4hari

Salam mommy nak tanya klu sakit celah kangkang tu knp ya dia sakit mcm bukaan CM anak kedua anak first dulu tak ada mcmni dan ok ka klu bersalin 34minggu ni?

9 Các câu trả lời

Sama dengan sy baru nak masuk 33w. Berbeza masa pregnant anak pertama tak rasa sesakit sekarang walau dah hujung pregnancy. Skarang sy rasa sakit celah peha, kat bahagian rahim, kat pinggang kadang nak melangkah atau pusing badan waktu berbaring tidur malam pun terasa sakitnya.

sama kita sis 34week4hari tp sa xdela sakit2 celah kangkang cuma ada rasa ngilu ngilu tekan kat bwah rasa x selesa..org tua kata kpala bru nk turun cari jln msuk..

sya start week 24 da mcm tu, cek dr. dr kata normal sbb rahim tgh mengembang, dan muscle/ligament akan menegang.

saya pun dah 34 minggu 2 hari...bila jalan banyak rasa lenguh2 kt peha Dan sakit belakang..

Waalaikumusalam sy pn ada rasa camtu..mgkin nk dekat due ..jgn risau takde apa tu

sy rasa bila bnyak buat kerja dgn brjln bnyk je . lpas dh baring rehat ok

mungkin kepala baby da masuk laluan tu yg rasa sakit ....

Sama ngn sayaaa sakit kt celah kngkng ngn pelvik

Sama dengan saya la 😭