Help me !

Salam mommy.. nak tanya, bila waktu sesuai baby newborn blh hisap puting angin? Ank sye bru 22 hari blh ke bg puting angin tu? Sbb dia kuat myusu.. bg 1onz tak ckup dh skrg. Min 2 onz baru dia kyg. Tu pun sejam sekali selgi dia tak tdo..kalau x keje nya merengek je... Sye risau kerap sgt bg susu x elok utk perut baby jgk kn... Dan nk tye jgk, baby bwh 1 bln brp onz susu ye biasanya? Normal ke baby sye mnm 2onz.. btw sye bg susu FM s26... Susu bdn sye tak byk so sye mix dgn susu FM jgk.. Sorry ayat terabur sikit 🫣😂 Thanks semua! #seriusnanya #firstmom

2 Các câu trả lời

may Allah help you.. Allah produce breast milk as much as needed and necessary for tummy baby, no more or less. that my mum thought me.. and the need will increase from time to time breast feed because of the baby will drink as much as he need.

baby sy 27hari mnum 2.5-3oz skrg.. bole sis bg puting nk tenang kn dia.. sy pon da bg sbb kdg kte bg susu dia muntah blk.. dia nk tenangkn diri je tp da tdo sy tarik kuar puting tu blk.. sis kerapkan pump 2-3jam inshaAllah susu mkin byk

2y trước

ok tq sis menjwb soalan saya. so normal la baby sye mnm susu 2oz umur x smpai sebulan lg😂