Boleh ke tak makan ubat...

Salam mommies....nak tnya bole ke kalau kita tak makan ubat yg doctor n nurse bagi...sebab sy tk pernah makan smpai skrg.... minum susu pun tidak... sbb sy tk bole telan... kalau telan muntah balik...ada suggestion tak... bahaya tak kalau tak makan ubat n susu???? #13w3d

21 Các câu trả lời

Ramai org suggest maltofer, beli kat farmasi. Rasa mcm coklat2 kot. Cuba try yg tu. Ubat klinik ramai yg xleh makan. Susu plak, mintak pil kalsium kalo xleh minum.

Kena mkn sis.. Tu vitamin tambahan mcm folic asid tu smua kena mkn.. Ada effect jgk kat baby nt kalau x mkn. So kena mkn. So skrg dh 13 minggu lg kena mkn

Kne mkn jgk ubat yg doc bg.. Mcm sy, sy xblh minum susu.. Minum je terus mntah.. Sy mtk ubat calsium dgn doc ... Jd skrg sy mkn obimin n pil kalsium je

5y trước

Ok...tq sis❤️

kene mkn sis.. tu utk tumbesaran baby.. perlu amik.. klu xbleh jenis tu, bgtau doc, bleh tkr ubat len.. susu pn kene minum utk tmbh calcium.

5y trước

same2

Erm x tau la. Tp try google kesan jika kurang suplmnt tambahan semasa hamil.. mungkin lepas baca kamu akan ambil vit yg kk bg.

cuba niat buat untuk baby.. inshaAllah paksa lama2 rela 😊 ksian kt ank dlm perut tu.

Makan ubat sebelum tidur so x kn mual...ubat dr wajib makan takot nnti ade kecatatan pd baby.

5y trước

Wc blum sis take care sis.

Cuba sis..untuk baby, paksa diri dulu nanti lama² okay 😊

Bahaya.. Ubat² tu utk kita dan baby.. ☺️

Vit kena makan..utk tumbesaran anak