HB low cara mengatasinya

Salam hi mommies semua. Saya nak tanya apa ye cara paling efektif untuk naikkan HB? Saya dah cuba telan ubat makan jambu batu pun masih di bacaan yg sama. Atau cara pemakanan saya salah ye? Boleh share tips tak terima kasih 🥰 #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

Hi, try minum calla milk. Sy pun hb low. Dari 11 n makin drop sampai 9.5. Macam2 sy makan, bayam la, buah delima la. Last2 sy try minum calla milk sebab viral & alhamdulillah last week check hb dari 9.5 naik 10.3. Next week kena check lagi kat kk. Harap2 makin naik la hb sy. Badan pun dah kurang lesu macam bfore2 ni.

1y trước

Aamiin hehee semoga dipermudahkan juga utk awak.

Selain jambu batu, apa lagi menu harian awak?

1y trước

Saya makan lauk pauk mcm biasa cuma kadang takde sayur. Kemudian saya makan ubat dgn 1/2 biji oren. Baru jgk consume jus mamariam. Tp ubat semua 2 jam lepas makan 😌 jambu batu pulak sehari dlm sepotong je sbb saya ada gdm