Susu formula untuk baby gemuk

Hi salam mommies, saya sekarang ni tengah survey susu formula untuk baby yg bakal lahir febuari ni.. sy skrg 37w 4d.. Boleh tak mommies suggest susu apa yang cepat buat baby gemuk? Tak kisah jenis murah atau mahal.. hehe sbb geram tengok bby comel & semangat gitu 🥰

3 Các câu trả lời

Just my 2 cents ya. Dulu sy pun geram tgk bby tembam gemuk. Tp misi slalu pesan, bby yg tembam gemuk ni la bahaya. Sbb growth mereka tak balance (tinggi, berat, lilit kepala). Bby sy tak segemuk bby2 lain (lahir 3.4kg). Tp growth dia cantik, misi puji sungguh. So jgn down klu bby kita tak berisi sama mcm yg lain2. Janji bby sihat, growth cantik.

susu formula byk yg bergula tinggi..sis boleh dapatkn maklumat pasal ni daripada ingredient kt blkg kotak susu,gula tinggi yg sbbkn tu baby jd gemuk, tp sis nk ke baby gemuk yg sbenarnya tak sihat, sbb tu selagi boleh usaha utk susu badan, itu lah yg terbaik utk baby

bg sy x perlu pun nk gemok2 sgt janji berat ap smua ok..n lps bersalin nk bg dy kerap berak ngn kecing je dlm pikiran Sy sbb x nk dy ad kuning lama2