Tips botol susu

Salam mommies. Saya lagi seminggu akan start kerja. Tp sekarang ada masalh baby sy suddenly tolak botol. Before ni ada bagi botol dia ok. Tp skrg sampai bergaduh drama air mata nak bagi botol. Apa lagi yg sy boleh buat ya? Banyak tips sy dah cuba tukar teats, org lain bagi susu, banyak lah lagi, tapi baby tetap mengamuk. Sampai kan skrg ni sy tipu bagi direct sikit, then lepas dia hisap 2-3 kali terus tukar botol. Kdg dia ok terus hisap botol kdg dia melalak. #makrisau

1 Trả lời

anak sy pun sama sis...sebelum ni elok je susu botol...masuk 2 bulan trus tolak botol..nak df je, sampai2 nagis mengamuk dia...tidur pun dia masti nak df baru boleh tidur...mcm2 cara dh buat...pakai pacifier pun tolak. last2 sy tunggu dia betul2 lapar dgn betul mngantuk..baru dia boleh susu botol..kesian jgk la dgar dia nangis..tp sbb kita ni x lama lg masuk kerja..terpaksa putuskan dia df...sedih jgk kdg2 terasa mcm menyiksa dia...

10mo trước

ya ke sis...mungkin dia tahu mom dia nk pergi kerja...sbb tu masih nak bermanja lama2..sy pun dah start selang seli df dgn susu botol...setakat ni okey..cuma kdg2 sy pulak rasa dh bengkak susu...