Fobia nak kasi susu melalui botol dah 😢

salam mommies, saja nak meluah… saya baru saja lepas bersalin dan lepastu kerap bf anak sampai puting crack and berdarah sebab baby disahkan kuning dah tahap borderline… saya risau sangat sebab susu saya masih sikit jadi saya ambil keptusan untuk campur susu seperi apa yang dinasihatkn doctor supaya kuning dia turun… selang beberapa hari (3 hari) bagi susu melalui botol… kuning pun surut sikit… jadi startlah nk df balik puting pun dh okay dh tk darah tapi dia tk pandai pulak 😭 tak reti nk latch ya allah risau sangat ii… satu hari duk cuba ii paksa tonyoh puting tetap tk reti…rasa nak menangis nak meroyan 🥲 mengadu dekt mak… Alhamdulillah dengn pertolongan mak, dia tolong saya bf dgn betul akhirnya dia dh pandai balik latch bersyukur sangat ii… fobia dah nak bagi botol 😭😭😭😭😭😭

1 Trả lời

macammana cara mak bantu nak latch tu ye? baby sy x reti deep latch. kita dh try masukkan penuh mulut dia, then dia tolak balik, amik nipple je huhu.