Urut breast

Salam mommies, nk tanya, perlu ke urut breast semasa pregnant supaya senang nt susu keluar bila dh bersalin? Btw sy first mom Tq

5 Các câu trả lời

Tak perlu, takut nti urut2 merangsang kontraksi pulak. Susu akn ada lps bersalin, positif je. Sy pun first mom, bulan depan dh due 😬

tak perlu urut..nanti akn berlaku kontraksi awal dan blh jd besalin pra matang..cukup bersihkan dgn kain bersih dekat puting..😊

ada yg ckp takyah sbb takut susu keluar tu trigger contractions. tp taktau lah. boleh tanya org berpengalaman/nurse/doktor.

Wslm.. Urut2 tu ad org tua ckp dkt2 nk bersalin tu ok je.. Tpi kena rajin2 cuci puting ye

Xperlu urut sis,,susu tu akb keluar sdri bila tiba masa nya😊