Mucus plug

Salam mommies. Nak tanyaa pendapat. Tadi ada checkup dgn pakar di GH, dia ada seluk tengok bukaan sebab sebelum ni ada 2 cm bukaan tapi tiada progress selepas tu dan dia ada kata "Dr bukakkan sikit ye" then lepas balik rumah mmg ada mild cramping on off mcm nak period. Lepastu sekali mucus plug keluar (brownish). Jadi persoalannya, perlu tak sy tunggu darah tu banyak dulu baru ke hospital ? Ataupun tunggu sakit sangat baru ke hospital? Jarak ke hosp dalam 45 min 🙃 Baby gerak okay mcm biasa je #38w #firstmom

2 Các câu trả lời

waalaykumussalam. kalau darah tak berhenti keluar, pergi PAC. kalau contraction makin kuat/rapat tiap 5 minit pun pergi PAC. sementara tu boleh rehat di rumah, makan minum cukup etc. FTM selalunya ambil masa untuk bukaan progress. ikut instinct sendiri juga. kalau rasa nak gi PAC pun pergi je tau.

saya pun hari Isnin haritu Dr bukakan jalan. sebab baru 1 cm. semalam ada lendir merah tapi sikit, saya cadang nak tunggu contraction 5 minit sklali baru pergi semula hosp. sebab pengalaman anak2 sebelum ni turun tanda lendir darah banyak baru mai contraction, Dan baru GI hosp. bersalin.

4mo trước

hehe. takpe tunggu je. saya ni pi mari pi mari hospital. kali ni memang nak tunggu contraction atau tanda lain. InshaAllah. tadi nadi 115. memang range camtu. Tapi saya dah fully discharge untuk tacky cardiac.