Susu untuk ibu hamil

Salam mommies. Boleh ke tolong suggest susu yang elok untuk ibu hamil? Ada sesiapa pernah cuba susu brand promama wyeth ke?

2 Các câu trả lời

Fungsi susu ketika hamil ni untuk kalsium tambahan. Jadi apa2 susu yang awak nak minum dipersilakan. Susu khas ibu mengandung, susu kotak full cream, susu tepung (Nespray, Fernleaf, etc) semua boleh di minum. Kalau awak concern pasal kandungan gula, boleh semak pada nutritional facts setiap produk. Plus dietitian sarankan pengambilan susu 2x sehari. Tak minum susu pun takpe. Boleh dapatkan sumber kalsium daripada makanan yang lain seperti kacang kuda, cheese, yogurt, etc (boleh Google for more) dan pil kalsium.

saya dulu minum susu HL ja. Nurse tak bagi saya minum susu untuk ibu tu, nurse kata sbb bnyak kandungan gula.