Nak pergi scan and buka buku pink

Salam mommies, ada tips tak before pergi scan? Sbb sy ada baca kita kena minum air banyak supaya bila scan tu jelas kan? And before nak gi buka buku pink, ada nak kena puasa ke? Boleh share tak pengalaman mommies semua. Hehe first time ni

5 Các câu trả lời

scan bila dah 8w ke atas dkt klinik swasta. dah complete nampak heartbeat kantung and janin bru buat appointment dkt kk utk bukak buku pink. ade org 8w pon still x nampak lagi heartbeat, so kena repeat balik at 10w. buka buku pink x perlu puasa. masa scan pon x perlu tahan kencing, minum air pon ikut keperluan je. rasa haus minum, x haus xyah minum. sbb masa dkt kk pon, kena pi buat urine dlu bru jumpa doctor utk scan.

2y trước

ya. kena bwk ic wife n husband, sijil nikah, kad vaksin n booster, gambar scan dari klinik swasta yg complete heartbeat.

Kalau KK daerah saya, saya first time buka buku pink, seblum prgnant kali ni sya tak sempat buka buku. Dia ikut KK jugak, KK saya tak perlu pun gambar scan swasta, saya hari tu terus ke KK, n KK la buat semua ujian. Dari sesi tnya, kencing, darah scan semua laa.

kalau scan swasta mmg perlu tahan kencing. sy waktu daftar sblm ni kt kaunter akn tanya "puan ada rasa nk kencing tak skrg" kalau ckp tak, dia akn bg air mineral 2 botol utk habiskan. katanya bila pundi kencing penuh baru scan akn nmpk lebih jelas

Klau nk nmpak jelas mmg kena mnum bnyak tahan kencing baru jelas nmpak semua dlman kita oke ke tak oke . Tak pyah puasa pun buka buku pink . Mnum air gula je puasa ☺️

2y trước

Tq ya sis🥰

kalau kt swasta mmg dia x bg kencing😆 sb lau urine penuh bru nmpk baby