ibu berdarah O buat anak jaundis teruk?

salam mommies. ada tak dekat sini yg berdarah O & dah ada pengalaman melahirkan bayi? jaundis anak teruk tak? kalau boleh share tips. sbb sy pergi checkup nurse awal2 lagi kata ni lepas bersalin anak kena jaundis lama. takut terus sy dengar 🥺#firstmom #firstbaby

7 Các câu trả lời

Saya & suami darah o plus . Anak kene prolonged jaundice lebih krg sebulan . Masa baru lahir ddk bwh lampu dlm 3/4 hari . Lepastu discharged sy kerap susukan baby . Alhamdulillah kuning turun slow2 . Mmg org darah o ni anak berpotensi kene kuning lama sis . Jgn stress & kerap susukan baby . Sy takde amalkan petua org dulu2 . Hanya susukan baby je ☺️

2y trước

Aminnn . Wc hehe 😊

I darah o jugak. ank pertama Sama darah o. ank kedua darah B, xde la lama sgt, kurang seminggu je duduk lampu biru. lpstu dah bole keluar. yg penting kerapkan susukan baby k.

2y trước

bidan yg urut sye dlu...dia kabo...tali pusat pn main peranan...klu kiter xjge...lmbt jatuh...bby kuning lama...tp...sye xpasti betul ke x.. sbb dlm seminggu cmtu ank dh xkuning...cme tali pusat ank sye...hmpir setgh buln bru tggal

kalau saya darah O negatif .. anak kuning 2 minggu .. macam2 cara saya buat .. last2 mandi kan dengan pokok dukung anak .. alhamdulillah kuning anak makin turun

saya dan suami darah O+...anak y pertama masa lahir kena kuning sminggu...y penting kasi susu kerap...insha Allah kuning akan berkurang

2y trước

terima kasih komen nya. ❤️

sye darah o anak darah A...dduk bwh lampu 3 4 Ari..lpastue pantau Di kk...sebulan jugk baru xdew kuning

sy o+ dan ank sy dua2 mmg prolonged jaundice..

saya o+.. anak tk kuning..

2y trước

wahhh alhamdulillah, ada amalkan apa2 ke masa pregnant?