Spotting at 6week

Salam momies semua .. nk tanya sebab ni first pregnancy ,agak excited sikit berbaur takut dgn sebarang kemungkinan .. sya ade spotting sikit sikit time kencing , kadang kalau byk bergerak tu spotting juga kat panty , dah buat scan tvs tu cek semua, dr cakap normal , xde pape ,hormon katanya , skrg dah 6week 6day xde spotting dahh , upt masih terang juga . Tp rasa senggugut rasa loya semua takde x mcm awal awal 1st tau pregnant masa tu at 4week5day. Normal ke x rasa pape ? Sb dah scan semalam rahim tebal sangat ,,x nmpak ape ape kantung lg . Sya risau sgt nk tggu repeat scan lg 2 mggu .. sb sya xde pape symptom pregnanct tp pregnant .. normal ke kalau mcm tu ?

5 Các câu trả lời

tak normal awak. better p klinik. saya pun dah 2 minggu spotting, 2 minggu jugak amik ubat duphaston(kuat rahim). apa apa kena followup dgn doctor sbb diawal kehamilan dan banyak risiko. selalu nya kalau 6w dah nampak kantung. sbb saya baru je scan 2 hari lepas, dah nampak kantung & baby

Oh sambung, jangan pergi klinik biasa, pergi hospital swasta jumpa pakar,, trust me ramai kata normal tapi depend on badan masing2 but again pergi hospital swasta bahagian sakit puan, terus dia bagi jumpa pakar.. kalau pergi government mmg xakan dapat jumpa pakar

Sy syor pergi swasta jumpa pakar, sy pun macam tu last week, pakar akan check,, then akan cucuk kat bontot ubat kuar rahim ke apa.. anddd jangan buat kerja langsung just rest nanti doktor akan bagi mc seminggu

kalau sporting tu masih ade 2-4 hari , better awak g hospital.. rujuk doc pakar ONG tu .. sbb sye macam ni lah sye gugur 😔.. prgi jee hospital consult dgn doc .. kalau takde apa2 banyak kn rehat .

Keadaann sekarang saya dah gugur , at 7 week .. Insyaallah ade rezeki lagi ..