SUSU BAYI

Salam momies. boleh x momies share susu formula jenama apa yg elok untuk bayi baru lahir.... #babyOgos2020

9 Các câu trả lời

Sebolehnya xyah la bg susu formula. Susu ibu yg terbaik utk baby. Positifkan diri hari2 yg susu akan ada masa dah bsalin nanti. Jgn stress2 pikir susu xde. Stress tu la salah satu punca susu xnak keluar. Since skrg masih preggy, rajin2 urut breast setiap hari especially masa mandi tu. In Shaa Allah ade rezeki baby nanti

Lama lagi, jgn fikir dulu xde susu badan, kene positif. Minggu pertama Lepas bersalin mmg akan titik2 je. Sampai masa nanti betul2 xde baru beli pun x terlambat, supermarket/mini mart mane2 pun ade jual basic FM.

Awak Ogos 2020. Jadi Kalau bole tanam la kt minda anda supaya susu badan. Itu yang terbaik Dan termurah yang available in market right now. Susu formula yang termahal pun xbole beat susu badan.

4y trước

Hahahah ini la pengalaman saya. 3 ari xde. Abes Xkan awak nk tgu sampai 3 ari baru nk bg baby minum? So nak taknak kene bg susu formula gak. Awak bole siap sedia tentang Itula. So mine after deliver he was sent to nursery. So they fed him. Dh kua baru Saya tanye susu apa. Then beli jela fm. Pastu sambil usaha nk kuakan susu. Dh kua xbg dh fm.

Sy beri baby minum susu jenama novalac sejak umur sebulan shgga skrg 3 bln.berak lawas,kuat kentut..pernah tukar enfalac a+ kahak bunyi kuat,berak cair tak sesuai utk baby sy.

Saya pakai s26.. Agak pricey sikit tapi sesuai utk baby saya br lahir

Yang terbaik utk baby newborn tetap Susu ibu Momies2 semua, . 👌👌

4y trước

sy risau bila dh bersalin kt hospital nti susu badan xnk keluar... 😢

Sy pernah cuba enfalac, tapi kejap ja lepas tu fully breastfeed hehe

4y trước

sama. till baby 40 days. itu pun sehari 2,3 kali je sebab susu bdn kena pam. anak tak pandai latch. after 40 days pandai latch. terus tak bagi enfalac. separuh tin lagi buang je. tp bersyukur sebab fully bf is the best. senang.

Enfalac A+ Step 1. sebab hospital yg suggest

Knp sis nk bg susu formula? Tak direct bf je?

4y trước

oo mcm tu. tq nurul syafiqah 😊