Ebu menyusu boleh makan pedas?

Salam mami2 nak tanya ebu menyusu bole makan pedas tak? Sy perasan kalau sy makan pedas anak meragam malam. Apa perlu sy buat, buang ke susu ebu? Atau pam susu ebu yg lain? Tlong sy mami2😭 anak sy masih newborn ##firstmom #menyusu #bantushare

1 Trả lời

kalau mcm tu, better stop dulu makan pedas. sebab mmg ada anak yg jenis perut sensitive gitu.

6mo trước

setuju. ada baby akan affected, ada baby tak. apa kita makan akan masuk dalam darah, dari darah akan terhasil susu. jadi kalau perasan anak memang jenis sensitif dengan sesetengah apa yg kita makan, stop kejap seminggu ke, tengok ada perubahan tak. kalau nak try semula, lepas seminggu.