HILANGKAN KUNING

salam kk tanya ade tak mummy tahu mcm mna nk turunkan kuning baby ye . anak saya kuning 200 lebih. ada tak mumyy tahu???#SeriusTanya

9 Các câu trả lời

Kerapkan penyusuan setiap 1-2 jam. Itu sahaja. 1-2 jam penyusuan bermaksud dalam 24 jam tau. Cara saya dulu set alarm setiap 2 jam. To be frank memang tak cukup tidur dan penat waktu ni. Saya dan suami gilir2 kejutkan baby. Kalau kami berdua terbabas, parents saya yang kejutkan sebab berpantang situ. So yeah by hook or by crook, feeding schedule is 1-2 hours gap.

blend timun dgn air cap badak+air suam tapis buat bilasan terakhir masa mndikn baby. timun tu sebatang ÷2,separuh mndi pg n separuh lg tuk mndi petang. ank Sy 3kali je check kuning dri 132 selang 2hri ambik darah lg bacaan 90 n selang 4hri check bacaan 50.

kerapkan susu je sis. untuk dia kerap kencing dan berak. sebab kuning akan kurang melalui najis yg bby buang. nak mndikan bby dgn herba cina, daun kucai, daun belimbing boleh try. ikhtiar shj.

kerap bagi susu, nanti anak akan kerap kencing dan berak. Macam saya ikhtiar juga dengan Nahla Balm, cari dekat tt. Alhamdulillah dengan izin Allah sekejap je anak dah turun kuning

sedang mengalami nye..dari 200 lebih skrang dah turun 91..alhamdullilah baby mmg setiap 2 jam die bangun sndiri nak susu..n saya top up susu formula...sbb susu badan sya sikit.

Saya pun amalkan bagi anak mandi air cap badak , memula bagi mandi air suam biasa dulu lepastu baru bilas dgn air cap badak . Alhamdulillah kuning anak turun .

kerap bg susu ibu je lepastu g kedai tabib cina ckp nk beli ubat kuning baby in Shaa Allah kejap je hilang..

Boleh try nahla balm kat tiktok. N kerapkan penyusuan. Makesure anak rajin berak untuk buang kuning.

Pump susu & bg dlm botol