Berat anak

Salam ibu2 smua normal ka baby girl nk masuk 2tahun berat 10 kg lbih ja. Ada tips tak nak bg berat baby naik .

3 Các câu trả lời

Cuba semak graph chart (BMI, Berat, Tinggi) dalam buku kesihatan anak. Kalau semuanya dalam line putih means normal untuk anak awak. Tips nak naikkan berat - Jaga waktu tidur - Jaga jadual makan. Sarapan pagi jangan tinggal. Sangat membantu untuk menaikkan berat badan anak dan develop gaya pemakanan yang sihat. - 3x main meal (breakfast, lunch, dinner), 3x snacking - Makanan berlemak seperti santan, cheese, butter, minyak, susu membantu untuk menaikkan berat badan anak juga. Nak tahu dengan lebih lagi boleh follow FB Happy Baby Food Malaysia dan IG @mazliana.mazlan Harap membantu 🌹

5mo trước

Awak follow FB/IG babylanguage untuk ilmu tidur bayi/toddler. Sangat membantu dan bermanfaat 👍 From western side, awak search Taking Cara Babies.

jaga waktu tidur jaga waktu makan

5mo trước

Pagi susah nk mkn kalau bagi mesti dia tolak