baby kerap menangis

Salam ibu2 semua , boleh tahu tak kenapa baby saya 1bulan 8hari menangis je , diam bila tidur je . itu pun susah tidur 😿 Dukung pun masih nangis lagi , semua dah cukup tapi nangis jugak 😭 bantu saya , #firstmom #firstbaby #ingintahu

6 Các câu trả lời

Baby saya pun sama. Baby baru 1m 12d hari ni. Asyik menangis je. Kalau dia bangun tidur dia chill2 tu sekejap je lepas tu dia akan menangis walaupun kadang2 tangisan tu macam paksaan and fake. Maybe baby cuma nak perhatian lebih kot or dia mengantuk nak tidur. Saya dengan husband mula2 dulu memang pecah kepala fikir macam mana nak bagi baby tak menangis. Tapi lama2 kita sendiri boleh adapt and dah pandai bezakan jenis2 tangisan baby. Stay strong mommy. Semoga kita sama2 kuat 💪🏻

Sama baby sy. Harini 1 bulan 17 hari. Makin hari main menjadi2 susah tidurnya. Padahal sy mmg tidurkan dia awal sbb nak dia deep sleep cepat. Bangun tidur pagi main2 kejap pastu merengek2 tanpa sebab. Suka mengeraskan badan. Huuu mmg stress dibuatnya. Sy baca ni jenis high need baby. Awak boleh google. Tabah la.

Cuba check adakah dia lapar ? Adakah pampers sudah waktunya perlu tukar ? Adakah suhu persekitaran panas atau sejuk ? Atau tag baju yang membuatkan baby tak selesa.

mungkin boleh bawak jumpa pengamal perubatan islam darussyifa kt kawasan sis. takut baby ade nmpk pape ke yg kita x nmpk

2y trước

awak boleh cuba walk in kt pusat2 darussyifa yg berdekatan. klau lps tu still nangis jugak, maknanya baby awak high demand atau colic baby. tu yg nangis je tu.

Baby saya harini 26hari. Macamtu juga. Bangun je nangis. Dah nyusu pun nangis. Huhu

2y trước

Alhamdulillah baby saya nak masuk sebulan haritu memang kuat meragam. Sekarang saya dah boleh baca dia sikit2 kalau dia mengamuk. Sis kena sentiasa perhati kan apa yang baby suka dan x suka. Bila sis dah boleh faham apa baby nak, insyaAllah baby kurang meragam. Baby saya dah okay sekarang.

oo same baya baby sye .. dye mmg pun gtu .. rsenye mmg gtu la baby kan ..

2y trước

same la baby sye .. cume awk kne tahu ape dye nak .. contoh baby sye neh neh neh pastu nangis tk henti dye nak susu .. klau neh nek merengek nak puting dye .. klau ngeh ngehh dye nak tdo ..