uterus prolapse

Salam ibu2 d luar boleh x kongsi oengalaman ibu2 yg semasa hamil ade Uterus prolapse(rahim jatuh) risiko ke pade kita dan baby?? boleh bawe maut ke😭😭😭 dan selamat ke bersalin secara normal?? sy skrng 34w.. mase 32w sy ade la nk kencing pastu tibe2 rase nk sentuh kite punye lubng tu pstu sy rse ade mcm bnde sekat ade rase bnde bulat yg menghlng.. pas rse sy menangis terus goge😭😭 adakah ia normal sebb baby semakin besar sebb baby sy mse tu dh kepale k bwah sy fkir mgkin cerviks @ prolapse tu r?? sy xpasti ibu2 boleh bg oencerahan x?? tp klu kncg k berjln sy xrse pon ade bnde mghlng dan xslese dkt situ rse mcm biase j xde la skit pinggang skit tumit.. klu scan pon alhmdllah so far doc kte normal j xde la dia kate rhim aw jtuh sket k ape k?? please komen yg ostif sekadar nk tao #seriusnanya #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sy pun ada rasa macam tu,then sy rasa bnda tu rhim, risau juga.. Tapi sy xde confirmkan dgn klinik....ini first time kena mcm nie.. Sekarang 36w.. Hope ada orang boleh share pengalaman.. Huhu.. Semoga dipermudahkan persalinan kita, Aamiin

1y trước

Hi..so sis macam mana boleh bersalin normal x..sebab saya pon rasa macam ade benjolan tu..takot laa skrg 36 week juga

Baby pun dlm rahim.. mcm mn plak boleh jatuh. tu normal.. nak tahu rahim jatuh ke x, lps bersalin... wkt kena tu demam2... sakit2...

2y trước

ye k sis?? dh yg saya rase tu ape?? sis xrase k dkt sis punye tu?? k sebb baby kple k bwh mkin besar dia jd tekanan kn