Makanan bayi 6 bulan

Salam ibu2 ..Bila masa sesuai introduce ikan dan ayam utk baby? First time mom here hehe

2 Các câu trả lời

Anak saya start makan 5m15d & saya buat 3days rule. 3 hari makan bubur kosong then day 4 intro sayur dulu dlm 12 hari (sawi, bayam, carrot, kentang). Semua ni pass baru saya intro ayam, ikan & daging. Semua pass baru ulang balik protein, sayur2 lain & add on buah. Ikan first saya try ikan bilis & salmon, then paed suruh try siakap, dory & tenggiri juga. Perhatikan allergic reaction anak, biasanya ada yg terus nampak effect within few hours or few minutes, depends on baby.

wsalam, selepas pass intro sayur. dlm hujung 6bln/nk masuk 7bln mcmtu tp letak sikit sahaja dlu, takut bby allergic. and pastikan ayam/ikan blend sehalus2nya. klu allergic, stop bg. bulan dpn baru try semula