Luka jahitan selepas bersalin

Salam ibu-ibu semua. Nak tanya, biasanya berapa hari ya benang jahitan tu hilang? Saya dah 22 hari berpantang tapi benang masih belum larut. Ada tips tak untuk cepat baik? Terima kasih atas perkongsian ☺️

4 Các câu trả lời

sy Dari Anak 1 sampai 3,beranak semua dalam mase seminggu dah ok...kerap sapukan ubat kuning.bila cuci,make sure lap Kering..BANYAKKAN berjalan sbb sy MMG byk berjalan n lasak MCM org xpantang xjahit semua.....rezeki anak no 4 Baru Ni je,XDA jahit dan Koyak...

3mo trước

hospital bekalkan...kalau hospital XDA bekalkan mase discharges..boleh Minta dekat KD or kk berdekatan...kalau XDA juga,MMG beli Kat farmasi jela...so far MMG dorang bekalkan sesiap la ubat tu

saya beli gel hydrocyn. sebab ramai ckp luka cepat baik. cuci pakai hydrocyn saline, kemudian kering kan dgn tisu pastu sapu gel tu. alhamdulilah seminggu lebih luka da ok. nurse pon ckp cepat baik luka and luka cantik elok

Saya 2 minggu lebih benang sudah lepas,cuba letak minyak herba kat modes dan jaga kebersihan

letak myk herbanika nona roguy kt pad. cpt hilang