Bersalin czer 36weeks

Salam ibu ibu. Nak tanya, ada sesiapa tak ada pengalaman bersalin czer baby twins? Sy nervous ni plus takut sebab first time czer. Sakit ker masa czer ? N baby ok ker kalau berat xsmpai 2kg ? Tolong ibu ibu , sy nak tanya yg ada pengalaman czer.. tq.

2 Các câu trả lời

Czer tak sakit pun sbb kna bius.. 6 jam slps tu je rasanya mcm ngilu2 seriyau.. kalau bby bwh 2kg rasanya mmg masuk nicu.. dan bby akan keluar kalau dh capai berat yg okay... Just bykkan makan sayuran hijau, buah oren, jambu batu.. kna kerap bergerak kalau czer, tak blh setepek di 1 tempat je.. kalau pandai jaga dalam masa 2 minggu luka cantum&kering elok.. Sy pakai solcoseryl gel dulu.. luka cepat kering.. tp kalau awak tak berani takyah pakai.. just lepas mandi lap tempat luka, biar kena udara kjap.. jgn biarkan tempat luka lembap..

1y trước

saya 7hb nanti kena czer sis . 6hb masuk ward dulu .. nervous betol saya harap nanti semua dipermudahkan..

czer x sakit pon sis. bagi sye lyn contraction 10kali ganda sakit. czer ni, mkn ubt doctor bagi, ubt tahan sakit, mkn orange byk, bljr cara bangun, cara mengiring, luka kena sentiasa kering. 2minggu je dh sembuh. cuma nya kesan cucuk epi tu nnti ade la rasa sekali sekala.

1y trước

maternity ward.