Hoping for prgnancy

Salam, i dah setahun kahwin.. at first konon tak nak mengharap tapi after 2 months kahwin I was postive tapi journey 8 minggu je because missed miscarriage.. So after miscarriage I masih konon nak buat buat mcm okay if ada ada, tak ada insyaAllah Allah bagi rezeki.. Then after a year of marriage I consume Efferty suka suka tapi perasaan dah start mengharap.. I’m waiting for my period due in 3 days and tadi buat upt -negative. Faham je tapi at the same time dah rasa down sikit sebab dah rasa mcm susah nya nak pregnant dengan penah miscarriage, lepastu tak lekat after I miscarriage jadi kepikiran.. heheh any tips for ttc? Or any tips moms #pleasehelp #advicepls

15 Các câu trả lời

nnti ada tuu..akak sye pernah gugur jugak.. x sampai setahun gugur Allah dh bg rezeki blik walaupun dlm keadaan die financially x stable and die pun x ready ada anak...tp dia suke budak..haha..saya doakan awk dpt anak di waktu yg tepat utk awak.. Alla Maha Tahu tentang rezeki yg dia nak bg dkt kita... ❤️

after miscarriage ade scan lg x? it takes me 2 years to preggy.. 2x chemical pregnancy.. ape yg sye buat : 1) check opk 2) once u plan utk preggy, trus jge mkn, mne yg org ckp x bley mkn trus sye stop mkn ( nenas, betik muda, air gas).. n jgn angkat brg2 berat jgak.. 3) hsband kne exercise jgak

I pon pernah missed miscarriage 8week. Then after 9 months baru i pregnant balik. I takde consume apa2 cuma i ikhtiar berurut tup2 terus pregnant. Semoga tips ni boleh diguna utk org ttc.

7mo trước

Thankyou 🥰

𝒎𝒂𝒌𝒂𝒏 𝒂𝒔𝒊𝒅 𝒇𝒐𝒍𝒊𝒌?

wasalam sis, ada makan folic asid ke lepas miscarriage?