Asap rokok

Salam. husb sy kuat rokok . Boleh share tk mcm mna nk atasi atau mgelak. Sllu dlm kereta hisap rokok. Dh tegur sama ja.#firstmom #firstbaby

3 Các câu trả lời

suami saya pun merokok, tu la sis kita tegur nasihat elok2 pun masih begitu, redha je la dah itu suami yg kita pilih. kes saya, masa bercinta suami dah setahun berhenti, rupanya masa pkp hisap balik, kantoi lagi 3-4 bulan nak kawin. dari awal kawin saya bgtau tak boleh merokok dalam rumah/kereta. kalau balik kg dia nak merokok wajib berhenti rnr, basuh tangan kumur baru masuk balik kereta. dekat rumah kami asing guna bilik air. sebelum tidur wajib basuh tangan dan kumur mulut. mmg masih ada saki baki bau rokok pada baju, dan saya tau saya masih passive smoker tp itulah usaha suami nak bg saya rasa selesa. sebelum tido masa suami tgh relax saya slowly pesan usahakan lah berhenti rokok, kalau awak tak kesian dgn isteri awak jadi passive smoker at least kesianlah pada anak kita nanti. Dia mmg kesian pada kami tp itulah,dah jadi ketagih ni payah nak cakap. Hanya mampu tegur, nasihat dan doakan je. Bab lain suami sgt sgt tiptop, bab rokok ni je la kekurangan dia yg satu.

sebelum kahwin mmg dia dah hisap rokok kan? tulah suami yg kita pilih. jadi samada sis tegur berkali2 dgn harapan dia akan berubah/terima saja. kalau dah tak boleh tahan, dah bincang tegur marah tak jalan, pisah cara baik.

die hisap rokok awk pakai je mask dlm kete tu. bukak tingkap luas2, keluar kan kepala. bila die tye ckp je, xnak ank jadi 2nd hand smoker dri dlm perut.

2y trước

dah pakai mask masih bau tu msuk dlm mask. kalau time jem atau lampu isyarat paling tak tahan tu angin tkde lngsung