hello mummies or soon-to-be mummies

salam and heloo semua orang. tumpang tanya and hopefully sesetengah orang boleh jawab if experience benda sama. kalau ikutkan, saya dah 2 bulan pregnant alhamdulillah. tapi saya masih rasa mcm ragu ragu betul ke aku ni pregnant. mind you, saya tak bukak buku pink lagi :(( so saya takut sangat2 kalau apa2 jadi kat kandungan. apa2 pun ada tak sesiapa yang experience benda yang sama??? tolong doakan saya dan baby saya pls :((

2 Các câu trả lời

Better gi scan sbb klau ada apa2 boleh detect awal sis. Nt jgn sbb kita ragu2 or tkut boleh mmbahayakan baby. Sy upt kabur pun sy trus scan even xnmpak kantung lg masa 5 weeks tp dr ckp mngandung dh sbb dinding rahim dah tebal. Weeks ke 7 sy scan dh ada baby n heartbeat. Sakit sikit je sy trus gi klinik. Dr bg ubat kuat rahim & alhamdulillah okay je skrg. Better awal dri terlambat. Sy 2 bulan dh buka buku pink. Lg bgus blh cek details. Tkut klau ada kncing manis ke, hb rndah ke, kita dpt atasi dgn cepat. Sbb bnda ni blh effect janin lg2 skrg tgh fasa fragile. Dia nak mmbesar. Klau kita biarkan je mcm kita xpduli pula dgn baby.

kalau dh 2bulan boleh pg scan dkt klinik. and appoinment buku pink. 2m mmg x rasa apa lgi dlm perut. sbb janin still besar anggur je. as long as xde bleeding bby ok je dlm tu.

2y trước

8w dh boleh pg bukak buku pink lps scan dkt klinik swasta.