32minggu perut mengeras

Salam, hai. Sy nak tanya. Sejak usia kandungan masuk 32 minggu ni sy kerap rasa perut seakan mengeras setiap kali lewat malam. Perut mengeras hanya sekejap, dan berlaku cume sekali sahaja. Tetapi setiap hari. Tapi xde rasa sakit apa2. Cuma kadang2 perut rasa xselesa seakan kembung. Mengeras cuma dalam beberapa minit sahaja. Adakah itu normal?.. #firstmom

1 Trả lời

normal sis. perut saya pon selalu mengeras since masuk 3rd trim. sis boleh download apps contraction timer. setiap kali perut sis mengeras boleh catat dlm tu.kalau selalu mengeras dalam jangka masa yg pendek tu kena pergi hosp.

2y trước

Baik sis. Thank you atas respon 😊