Dah 5 bulan bersalin (normal) still belum bersama suami

Salam & hai . Sy dh dekat 5 bulan bersalin secara normal , tapi stiap kali suami ajak bersama sy cuba paksa diri tp end up xjadi , kdg sy tolong suami , kdg sy bt xendah , tp utk sy sdri kdg ad jgk rse nk , tp terbantut dek sakit celah paha still ada , sakit tu smpai x boleh nk agkt kaki pakai seluar , kdg smpai pegang ssuatu supaya x jatuh n sakit , satu lagi normal ke sakit jahitan tu still ada rse , sbb tu la sy jadi lagi takut nk buat. Sakit tu sama mcm 3 trimester swaktu baby dh msuk laluan , cuma xsesakit tu , suami plk , dia mcm x brapa nk pandai main 2 dlu , dia trus nk cri lubang , mulut dia busuk sgt sbb hisap vape , badan dia berbau sbb byk jerawat badan , bila berpeluh ya ampun . Rasa nk lempang , Skdar luahan jgn srius sgt .. ad x yg sma situasi ni ? Korang mcm mana handle ya ? #bantujawab #firstmom #sex

5 Các câu trả lời

Takda pengalaman pulak mcm sis. Tp 2x bersalin dua2 takde rasa sakit mcm tu. Lepas 100 hari dah onz. Pelik pula bunyi dia sbb sis masih rasa sakit mcm time baby masuk laluan. Yg tu pun dulu saya ada rasa sakit sgt tp lepas bersalin ok dah. Takut ada yg tak normal, cuba consult doctor. Tang husband tu mmg sis perlu communicate. Husband saya pun heavy smoker tp saya tetapkan syarat once masuk rumah kena salin baju gosok gigi if nak pegang saya & anak. Awal2 mmg susah la dia nk dgr tp hakak mmg merentan kalau dia tak buat

kena ke klinik sis. cek sebab masih sakit tu. takut ada masalah lain. bab suami tu awak kena tegur lah masalah dia yg awak tak berkenan. ni dah mcm mengata suami sendiri pulak 😅 padahal benda boleh bincang. preference awak mcm mana, better dia mandi gosok gigi dulu ke mcm mana, nak foreplay dulu ke. bagitau je.

mcm lelaki je yg type ni..kenapa nak umbar aib suami??dan cerita soal hal bilik tidur pada umum??? tanya la doc ..tny2 sini tak dapat apa pun ..cuba lah ada common sense sikit