Susu formula

Salam buat semua ibu ibu yang kuat, yang tetap semangat memberikan yg terbaik buat anak anda. Sy ada soalan. Susu apa yang ibu2 try untuk bg kepada baby? Sbb sy dh try n eror. Tapi hampir putus asa bg susu formula pada baby sy sbb smua mcm x serasi, atau sy yng kerap tukar susu walhal baby ok je cuma perlukab masa? #sy akan pjj dgn baby next month, thts y bg susu formula dr skrg, (sbb bekerja) Sy sertakan brand susu and feedback dr baby sy. Anmum : kembung (minum 1minggu) Frisolac : taik dia terlalu cair macam air (3 hari) Dugro : cirit birit (3 hari) Lactogen : taik dia tak ok dan cepat muntah susu(3 hari) Dutch baby : muntah susu + taik otw ke hijau (1minggu) Similic LF : sembelit (ongoing, 2hari)

6 Các câu trả lời

Mungkin puan boleh try susu yang ni pula. Ini Dr paeds anak saya yang pernah suggest dulu. Sampai sekarang saya masih gunakan. Sekarang step 4. Sebelum tu pun saya kerap tukar susu juga.

try susu Ar-Rayyan..ank sy kalau blh di katakan 1 pasaraya susu dah try..smua x sesuai..sy dah guna Ar-rayyan dah 2 box..Alhamdulillah stakat ni susu ni awl2 dah nampak sesuai

Kena try and error ya. Be strong 💪 Anak saya okay dengan Enfalac Gentlease

try s26, babyy 1st saya dulu minum susu tu. alhamdulillah, okay until now

try yg bkn dairy based plk?

dh try dugro soy ?