Baby tak tidur

Salam. Bayi saya dah sebulan 25 hari. Semalam & hari ni siang hanya tidur sejam je. Malam tidur dlm 4 jam. Selebihnya tidur tidur ayam. Ada yang macam saya ke? Apa cara nak bagi dia tidur? #pleasehelp #firstmom #firstbaby

7 Các câu trả lời

Waalaikumussalam baby saya dari umur sebulan sampai sekarang dah dua bulan lebih pun macam tu sis, kurang tidur. Tak baik untuk tumbesaran dia sebab baby saya tak naik berat dalam masa sebulan. Berat lahir 3kg, berat sebulan 4kg, berat 2 bulan 4.19kg saja. Doktor cakap sebab dia tak tidur. Saya pun dah try macam macam, bagi kenyang, bedung dan sebagainya, hasilnya sama jugak sis. Baby still tak tidur.

1y trước

kurang tidur tu maksudnya tidur tp tak lena atau mmg tak bnyk tidur ye?

Try check susu sis samada dia betul2 cukup susu atau tak. Sebab saya dulu awal2 pun mcm baby tidur tak lena asyik nangis last2 gi klinik doc check susu badan saya tak cukup + beratnya menurun. Tu pun jd punca jugak dia tak lena tidur. Kalau dia betul2 kenyang, Insyaallah lena tidurnya & pastikan persekitaran dia selesa 👍🏻

Sama macam anak saya .. umur dekat 2 bulan baru dia tidur normal.. dari lahir hampir setiap hari sy tak tidur malam anak x nk tidur.. siang nyenyak je tidurnya .. macam2 dah buat Alhamdulillah sekarang dh mula ok .. dia ok dengan sendirinya .. parents kena sabar jela 😌

kalau saya, saya pastikan untk susu dia smpai kenyang bagi dia playtime biar dia penat sendiri lepastu bila dia dh nangis tuh saya bedung dodoi ii sikit tidur teruss ahhhaa

sama lhh.. bayi sya dh 2bulan semalam dri tengahari xnk dia tido.. tido² pun tido ayam

bedung , white noise dengan ayunan sama ada sis nak dodoi atau buai tu je cara nk lena

Waalaikumusalam, puan bedung baby dan guna white noise. Inshaallah baby tidur lena.