naik biji biji

salam, anak saya naik biji biji di celah kangkang. sebab apa ya? rasanya pampers mmg saya tukar selalu. tp dah letak nappy cream dah. Ada alternatif lain ke?

4 Các câu trả lời

Biji2 tu biasa sebab peluh atau reaksi air kencing atau najis. Kalau ikut panduan hospital, setiap 3 jam tukar pampers. Kalau sy, nampak biji2 tu selalu sy cuba gosok dgn sabun lps tu jirus dgn air suam lama sikit sampai hilang. Biasa hilang kalau baru kena. Kalau dah letak nappy cream still tak jalan, kena g pharmacy mintak ubat yg sesuai dgn umur anak. Biasa dia bg ubat cream yg ada steroid yg dibenarkan. Mmg cepat je hilang. Puas hati.

tuka pampers brapa jam skali? awak bedung baby tak? mcm baby saya , dia kuat peluh so saya pakai kn kain yg tak panas bedung pon 1 lapis je. tuka 2jam skali pampers. tuka pampers tu cuci pakai air jgn pakai wet wipes. lepas tu saya letak sudocream kt private part dia dan bontot dia letak bzu cooling powder. bile dh biji2 naik tu u buat naked time selalu kasi buka kene angin supaya tak teruk naik bile berpeluh.

maybe peluh ..atau kdg berak galih bulan (org dulu kata) .. prgi je farmasi bgitau naik biji mcm mne ..