Ruam susu ka

Salam, anak saya dh 5 bulan..ruam ni xsilap start 3bulan lebih xsurut..tnya doc kk ckp jgn letak apa.. bulan lepas tnya..so start tu saya xletak apa..memg xsurut pun..lg terok lg rasanya... Tnya pharmacy bgtau letak lotion bzu²..selalu mandian dan lotion tu saya letak di bdn..muka xberani..sebab anak saya suka isap jari dan air liur sentiasa meleleh..

Ruam susu ka
8 Các câu trả lời

Walaikumsalam. Sis kalau dia breastfeeding perhatikan apa yg sis makan and effects kat baby. Pada pendapat saya bukan ruam susu ni tapi lebih kepada allergy. Product yg contoh sis pakaikan kat baby pun perhatikan kesan dekat baby. Kalau boleh kena elak semua tu. Personally saya nak cakap bila confirmed allergic sis kena banyak bersabar and rajin ambil notes apa yg baby sis tak boleh. Apa2 pun jumpa doctor pakar kulit Paeds kalau dah teruk(bagi saya ini pun dah teruk ni) dan x kebah2. Pengalaman saya anak 1st and 2nd dua2 dapat tau ada eczema bila masuk umur 6bulan++. Anak 1st xda pengalaman jadi agak lama untuk saya tau punca. Anak 2nd sebab dah ada experience saya terus buat prick test and dapat tau apa yg x boleh. Alhamdulillah at least tau apa yg menyebabkan eczema tu makin teruk. Benda paling penting adalah tahap kesabaran yg tinggi sangat2. Last but not least bagi saya sesiapa yg ada eczema ni memang kena jaga betul2 and off course high maintenance…. Ini apa yg berlaku dekat sayalah yerr sebab semua orang lain2 x sama. Saya doa kan semoga yang baik2 saja buat anak sis🤲🏻

4mo trước

terima kasih atas nasihat dan advice.. haritue saya dh baca then bawak jumpa doc...kulit dia kembali ok..dan perjagaan lebih rapi saya berikan... Alhamdulillah 🤲🏻

dapatkan nasihat dr doc dulu sis, anak says pon baru je jadi kulit dia lagi teruk naik bintik2 besar mcm nanah tu, saya bawa pergi klinik biasa dulu then doc bagi ubat sapu antibiotik alhamdulillah 5 hari mcm tu ada perubahan tak hilang sepenuhnya tapi berkurang sikit, atau pun sis pergi ke klinik pakar kulit atau pakar kanak2 utk dapatkan nasihat doc pakar

4mo trước

makin ok Alhamdulillah 🤲🏻

Better pergi hospital terus sis dari pergi klinik swasta.. Anak buah sy mcm ni, pergi klinik swasta mcm2, tapi xmenjadi ubtnya.. Pastu dia pergi checkup ke hospital, doc bagi ubt sapu alhamdulilah semakin baik.. Menjadi ubtnya..

sis try follow t*kt*k nie... ank dia eczema teruk sgt tp alhamdulilah recovery ... amalkan probiotik organik for kids

Pergi klinik pakar kanak-kanak atau klinik pakar kulit sis. Jangan pergi KK atau klinik biasa.

jumpa dktr pakar kulit sis. klu jumpa dktr biasa xjalan. cuba search kpj klinik kanak2.

Ya Allah. Kesian nyaaa. Semoga cepat baik si comel

4mo trước

terima kasih ..kulit dia kembali ok..dan perjagaan lebih rapi saya berikan... Alhamdulillah 🤲🏻 lepas doctor bg ubat sapu

puan @ suami ada allergy makanan or apa2 tk?