Bukaan 1cm tapi xrasa sakit sangat

Salam.. Ada x sesiapa yang ada pengalaman mcm saya.. Skrg sya dah 38w3d Jumaat baru ni cek bukaan dah 1cm..tapi smpai harini sya xrasa sakit yg betul2 sakit.. Tapi perut kerap mengeras.. Rasa mcm cramp kat ari2 tu mcm singgah skjap2 je.. Kalau kira contraction dah selang 5 min.. Tapinye xrasa sakit sangt.. Perlu pi hosp ke? Confius jap..

4 Các câu trả lời

Saya baru bersalin Jumaat tu. Ke skrg dah selamat bersalin sis ? Saya pn confuse waktu awal2 tak sakit dan kerap mengeras ja. Tu sebenarnya contraction juga. Waktu tu sy mmg dh kat hosp sebab kena tahan (reduce fetal movement & kerap mengeras). Orang cakap better pergi waktu dah kerap & makin sakit / ad show. So tak lama sangat kat hosp. Tapi kalau risau kat baby dan baby kurang sgt gerak baik g hosp terus.

Saya 38w4d. Harini kerap mgeras dlm 5-6minit. Sama lah tkda rasa sakit btul btul. Sy pg klinik bukaan baru tip of finger dia kata. Not even 1cm kot. Nk pg hospital risau kena suruh balik kan... tp mmg rasa mgeras ni sakit btul.

saya smlm pergi klinik takde bukaan, tapi perut sakit contraction 5-15minit gitu, harini g hospital ada bukaan 1cm, tapi kena warded sbb contraction kerap. awak pergi je hospital cek

sis check bukaan dkt klinik mana eh? klinik swasta ke klinik desa?