Sedih,sebab 32W orang semue cakap perut nampak kecik.

Saje la meluah rase sebab raye² ni jumpe org.semue ckp perut kecik🥲 kite scan doc xcakap pape la..air ketuban semue okey..tp ade la rase down sket. Sepatutnye besar mcmane..

12 Các câu trả lời

Samalah.. tkde sorg pun ckp perut kite besar ke apa . Ckp kecik adalah.. tp kessaaahhh 🤣 tk perlu sedih okay sis .. jgn down.. tp tu lah.. deme tk tengok lg disebalik perut ni.. stretch mark dh ada sebab tegang sgt perut kecik 🥲🥲🥲 tu maknanya anak kita membesar kedalam. Bukan saiz anak kita kecik. Okii

5mo trước

seronoknye ade orang positve mcm ni..tenkiuuu. betul die xtau disebalik tu perut tu tegang mcmane..

Dari anak sulong,smpi anak no.2, mmg perut kecik..org x Tau pregnant, sedar2 ehhh, dah bersalin😅. yg penting ank sihat je sis. abaikan mulut org.Alhamdulillah, dri lahir, payah nak sakit wlpon yg sulong pramatang 34 weeks, dia x Pernah kena refer doktor pakar ke,sbb sihat.lahir pon ke wad SCN je smiggu sbb kuning. tu je

5mo trước

MashaAllah..yeke hebat nye rezeki sis...sy 1st pregnant tu yg overthink..tenkiuu bg kite semangat.😀

Biasa tu. Lagi-lagi first pregnancy, ibu memang sgt kurus sebelum pregnant (saya dulu underweight). Buat tak tahu je. Ni perut baru nak menonjol masa nak masuk week 34. Selama ni pakai baju tak nampak pun. Orang kata perut kecil, kita kata dia duduk belakang tu. Lagipun scan progress dia normal, tak risau.

5mo trước

betul sy pn 1st pregnant. xpenah hadapi situasi mcm ni.tu yg xtau sepatutnye perut tu nak besar mcmane. kite rase ni besar dah bile nmpk perut sendiri kedepan.

Jangan sedih sis, setiap ibu mengandung lain2 saya 9bulan perut kecik doc ckp mmng sya pregnant jenis perut kecik, kalau doc tk ckp pape and semua okey usah hiraukan kata2 org, sya awal2 stress juga org dok kata perut kecik la apala, smpai doc tegur, pedulikan apa org kata slgi doc kata semua okey

biasala perut besar pon org akn sebut perut kecik pon org akn sebut. .pada sy klau dah doktor kata ok ..semua okk so x perlu rasa sedih ke ape....kita yang kandungkan die,kita yg rasa jadi x perlu hiraukan apa orang nak cakp

tak ada yang sepatutnya pun. lain orang lain. as long as baby sihat, tu lah yang sepatutnya. awak sedih orang cakap perut kecil, ada orang lain yg orang duk cakap perut besar pun sedih juga. just count your blessings sis.

tak perlu down & sedih sis , saya pun dah 31 weeks sekarang tapi perut kecik ja orang cakap . mungkin sebab badan saya kecik kot sebab tu perut tak nampak 🤣 saya buat biasa ja janji baby sihat & aktif 🥰

5mo trước

hehe baiklah..betul yg penting baby ye..sedih² pon orang tetap cakap juga..

Biasa la tu, org skrg mindset asal pregnt je mesti perut besar…nk bsar mna tah xthu,. Sy ktegori kecil, perut kecil..org tegur jgk, tp xde terasa pon sbb xpernah ambik kisah..

5mo trước

iye betul nak besar mcmane..sy pon konpius juge. tu yang ade sket down. tp tgk kawan² kat sini positive sgt. tenkiu sis

Samalah masa scan 32weeks berat baby baru 1.6 semua kata kecik tp as long as kami sihat okay je. Org kata juga biasanya akhir2 nanti baby naik berat banyak sikit

xde apa la awk..biasa la mulut org mana boleh kita nk tahan2. saiz perut bukan ukuran pun, yg penting dlm tu sihat.

5mo trước

betul bile pikir balik..saiz perut bukan ukuran. kalau besar pon baby tak okay sedih juge..betul² tq sis😃