Sekrg 29week 3day...ada tak baby korg minggu sebegini berat 1.2kg je ....

Risau pula sb baby kecil je tak cukup kg...

17 Các câu trả lời

sama macam saya, hari ni 29w3d. berat baby 1.2kg. doktor kata berat baby normal. tak kecil tak besar. jangan risau. ada lagi berapa minggu lagi tumbesaran baby nak mengembang. kadang mesin scan tuu tak betul. yg betul selepas bersalin. haa tuu risau😂. saya preg anak sulung ni perut tak berapa nampak. jalan pun rileks boleh buat catwalk ala² model. tapi orang kata baby kecik kena makan benda manis. masalahnya saya makan benda manis baby tetap macam tuu. last² saya yg sangkut kencing manis, kencing kotor, darah tinggi. haa puas hati🥲

Saya week 28, scan KK biasa, berat 1090g. masuk 29 week sja growth scan klinik swasta,sbb sllu masuk week je suka pergi scan tngk baby, berat baby 1450g+. Sonogrhaper kata jauh beza ya, pastu sya tak tanya bnyak dah la. hehe

Saya dah 31weeks. Berat baby 1.48kg je. Doktor cakap kecik. Tapi still dalam range normal katanya. Maybe sbb puasa kot. Pastu doc ckp sy tgok body awak pun mcm kecik gitu. Papepun ikut je cakap doc yee ☺️

1y trước

Hmm tu lah, lain org lain resultnya. Asalkan doktor cakap okay bersyukur dahh hehe

Doktor kata baby awak kecil ke? Saya dulu 28 weeks 1.2kg. Tapi kes saya normal sebab saya control berat baby atas nasihat gynae.

sama week & berat baby. tapi sy tnya Dr, berat baby tu dlm range normal ke atau terlebih/kurang. Dr ckp kat saya normal

1y trước

bmi ok je...

mcm saya, 28w berat baby 1.13kg, rsau je baby kecil..masa anak 1st haritu 30w 1.5kg..kira besar la jgk dr yg 2nd ni..

Saya scan haritu 28 minggu. Berat baby 1.1kg. Doctor cakap normal. InsyaAllah takde apa apa.

ada tanya doc tak masa scan tu? sy scan semalam 28week berat baby 1.17kg..doc kata ok..

normal kan ? even dlm apps ni pn kata berat ideal dlm kandungan masa 29w adalah 1.2kg.

tapi bukan ke normal ke klu tgk pd graf, memg cantik dah tu 29w berat 1.2 kg