BILA NAK BERSALIN

Rasa down dah ni, sebab badan dah rasa 1001 tak kena, sakit sana sini. Setiap malam sakit.. tapi tanda bersalin takde lagi. Malam tak boleh tidur. Sakit sangat badan. Lepastu dah nak dekat due, seminggu sekali kena p klinik, jenuh rasa. Hari hari pujuk baby suruh keluar. Dah nak 39 weeks dah. Memang rasa nak nangis hari hari tu. Ada tak tips bagi cepat bersalin. Semua exersice buat dah. Down ni

7 Các câu trả lời

Sama. Sy pun nak nangis. Kakak2 dia dulu 38weeks genap dah kluar. Yg ni dah nak 39weeks belum nak kluar. Mcm2 jugak dah buat. Sakit badan sgt2 xtahan dah. Perut pun dah ketat sgt. 😭😭😭 xboleh nak layan sakit jugak sbb nak kena masak dan buat kerja rumah. 😭😭 semoga kita cepat2 bersalin aamiin 🤲🏼 semoga urusan kita smua dimudahkan ❤️

2y trước

Kann sis. Padahal dari awal pregnant dah mindset bila nk bby keluar apa smua. Dah cuba mcm2. Kdg hari xtahan tu dtg rasa nak menjerit je kuat2. 🫠 sy rasa da giveup pun ada ni. Semoga kita sama2 kuat ye sis *hugs

Samala sya due 29.10 37w3d . tpi kaki bgkak, pinggang n belakang sakit jgn cakap laa . suami pulak xboleh balik umah 2mnggu. dugaan betul jdi army wife .😫Ada hari xlarat sgt mampu mengalir air mata je laa . huwaaaa 😭

2y trước

Sabar jela . Nak dpat seketul pon besar pngorbanan ibu² . huhuuu . Kdg² dtg fasa down tu pujuk je baby . kuarla cepat . Mama dh xlrat . sambil air mata laju jee . 😅

saya baru start sakit pinggang dan bawah perut. dekat ari2 tu dah cucuk2 ja ha rasanya. nak sembahyang ya allah sabar je la sakitnya. dah pujuk keluar pun tak keluar2 lagi. dah tak larat nak ulang alik kerja

2y trước

sama . rasa dia tekan kan .. memang sungguh rasa nak give up dah ni

sama saya pun baby xnk kluar lg hari² pjuk sruh kluar cpt tp xkluar lg rsa nk nangis dh rsa sakit pinggang,sakit belakang,dkt ari²,dkt punggung tp xde tanda nk kluar pun ni dh 39w3d dh😭

2y trước

yeee sama. sakit segala benda . waktu macam ni pon masih tak boleh tidur, serba tak kena rasa badan ni

sy chkup 38minggu kepala baby belum engage lagi...mcm lmbt juga yg ni,kot follow anak sulung overdue 4 hari tu pun kena induce.anak ke2 sy genap 39minggu

2y trước

anak pertama saya 38 minggu lebih sikit induce. ni kalini cam adoiii..lain sangat pembawakan dia tu, pasal jantina lain kot lah kan. memang tadi baru sudah nangis sebab memang tak selesa satu badan dah. baby masuk jalan dah . tapi tulahh uwarghhh 🥲🥲🥲

suruh suami cari telor ayam kampung 3 bijik minta ustaz buat selusuh. air selusuh telan kuning telor tu.. sehari 1 bijik.. kalau x bolih bancuh dengan air kopi..

Saya pun.. lagi beberapa hari je due.. tak sabar sgt2 dah nak bersalin.. hati ni da cukup risau badan da penat sakit makan pun da jadi tk lalu sgt

2y trước

makan tak lalu tu betul sangat. down rasa