Real contractions

rasa contraction sebenar macam mana ye ? #firstmom

3 Các câu trả lời

saya pun tak berapa pasti, even haritu kena tahan di PAC sebab ctg detect ada pre-term contraction tapi saya macam tak rasa sakit yang sakit betul tu, pain score pun 1 je. dulu period pun tak de senggugut. so takboleh nak describe. cuma saya ada tanya doc and nurse macam mana nak tahu, real contraction ni doc bagitau dia sakit berganda ganda dari senggugut. dia start mengeras lepastu sakit dari atas perut ke bawah lepastu sakit sampai belakang pinggang dan ke bawah. even kita rest baring, tukar posisi bangun duduk pun takkan hilang sakit tu. dia punya sakit tu makin lama makin intense, start sakit 15 seconds ke atas, take note berapa lama, next tu sakit berapa lama pula. make sure kena take note juga pain score sebab dorang akan tanya.

Kalau pada sy laa, contraction tu sakit pinggang macam kena lenyek lori berkali2 + perut tegang setegang2nya 😅

mcm senggugut

1mo trước

Kalau sakit menyucuk lama tu contraction ke sis? Risau lah kita dah masuk 31 weeks, sakit perut belah kiri tak tahan 😩