Tanda baby dh masuk laluan.

Pregnant 36week2day. Kdng2 sakit bawah perut , ari2 diikuti dngn keluar lendir mucus plug tpi keluar beransur ansur dan perut terasa seperti menurun . Ada kah ini tanda baby dh masuk laluan? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

Tanda baby masuk laluan tu bila celah kangkang nak jalan sakit. Mucus plug keluar tu dah tanda2 nak bersalin. Monitor kalau ada contraction berterusan/ keluar spotting darah standby pergi PAC