Posisi bayi masih kepala di ats mse scan 29week...mcm ne nk bia kepala baby pusing ke bawah ye...

Posisi bayi

2 Các câu trả lời

saya masa 28w scan baby kepala dekat bawah. 29w scan lagi kepala dia dekat atas balik. doc kata selagi belum 36w baby still boleh rotate sebab masih ada ruang. once dah 36w above baru position dia permenant sebab dah full. now saya 32w and nak scan semula tengok baby dah berpusing ke belum. so still ada 3w untuk ikhtiar bagi baby rotate. orang kata kena banyakkan bersujud. bila solat tu lamakan sikit sujud, atau boleh buat exercise. awak boleh research exercise yang bantu buat kepala baby ke bawah. inshaallah, kepala baby akan turun sendiri. dont worry. awak punya still awal lagi. atas 36w kalau still kat atas tu kena risau. kadang dia lambat sikit. 36w something selalunya dia akan rotate. doa baik baik 😊

11mo trước

awak, tadi saya scan baby kepala dah kebawah balik. inshaallah baby awak pun nanti dia rotate tu. jangan risau ye ☺️

jaga posture all the time. jangan bongkok. boleh cuba tengok video kat youtube banyak tunjuk tips & posture yg betul untuk bagi ruang supaya baby pusing head down. spinning babies exercise pun boleh cuba