Baby dah nak masuk 6 bulan n full bf ada suggestion botol n puting susu tak n susu formula apa bagus

1 Trả lời

Botol, puting, susu formula ni ikut kesesuaian baby masing2. Trial and error sis. Tak Kira berapa Kali try n tukar, cari smpai yg betul2 ngam ngn baby Kita. Kalau nak suggest, bagi baby sy dia okay ngn botol puting Pigeon dan Philips Avent. Paling sesuai dulu brand Umee tp brand ni kat Malaysia dah tak Jual sgt. Susah nak cari dah. Nasib baby bole terima Pigeon or Philips tu. Kalau formula, anak first sy sesuai dgn S26 Dan lactogen pastu setahun tukar Full cream fernleaf dia ok je. Anak kedua 10x tukar susu, last2 Frisolac plg sesuai pastu tukar ke Dumex dugro (asli) . minum friso tu bagus berat elok anak sy n sihat alhamdulillah je tp nak jimat belanja Tu yg Cari lg harga ekonomi. Nasibla dia ok dgn Dugro. Selamat mencuba ye.

11mo trước

Thnkyou sis kongsi dgn first mom mcm saya 😁