Normal ke bby bwh 3m lps mndi akn nangis mcm tahan kesakitan smpai sye takut nk mndikn bby

4 Các câu trả lời

sejuk kot. baby saya 2 bulan lebih bila mandi nangis juga even guna air suam. maybe skin baby masih belajar nak sesuaikan diri dengan keadaan diluar rahim. lagi satu cara kita pegang pun boleh jadi. baby saya kalau muka dia menghadap saya, terus nangis. kalau alihkan belakang dia ke muka saya dia ok sikit. maybe gayat takda tempat dia nak pegang kalau muka sama muka tu atau takut saya lepaskan dia agaknya 😅. bila pusing tangan dia boleh pegang lengan saya dia rasa ok sikit. kalau nangis pun sikit & pelan ja.

Waktu mula” mandikan bayi saya pon nangis juga lepas mak mertua ajarkn mandi dah okey dah. first dari kepala kemudian muka dan leher, seterusnya basuhkn kaki ke punggung, kemudian belakang badan, akhir sekali baru satu badan. Saja kongsi tips kot” berjaya😊

Mungkin boleh mandikan dia dgn air suam. If dah mandikan dengan air suam tapi tetap menangis its okay. InsyaAllah lama2 bila dh biasa dengan air, dia akan okay.

Baby saya masa 3m okay je mandi. Mungkin anak rasa takut kena air. Mandikan dengan air suam lama² nanti anak biasa